Golvvärme / radiatorer

Malmö VVS har 50 års erfarenhet av att arbeta med smarta och snygga lösningar för vattenburen värme.

Välkommen till Malmö VVS, din pålitliga partner när det kommer till VVS-arbeten, inklusive installation av vattenburen golvvärme och radiatorer. Med över 50 års erfarenhet inom branschen är vi stolta över att erbjuda högkvalitativa lösningar som ger dig den ultimata komforten i ditt hem. Läs vidare för att upptäcka fördelarna med vattenburen golvvärme och hur du kan få det installerat i ditt hem.

Varför lägga vattenburen golvvärme?

Att lägga vattenburen golvvärme erbjuder en mängd fördelar som gör det till det bästa alternativet för att skapa en bekväm och effektiv uppvärmning i ditt hem. Låt oss utforska dessa fördelar mer i detalj:

Skapar en behaglig värme

En av de mest uppenbara fördelarna med vattenburen golvvärme är den överlägsna komforten den erbjuder. Genom att sprida värmen jämnt över golvet eliminerar det kalla fläckar och temperaturskillnader i ditt rum. Du kommer att känna den behagliga värmen under dina fötter, vilket är särskilt välkommet under kalla vintermorgnar. Och inte bara det, vattenburen golvvärme ger dig möjlighet att gå barfota året runt, vilket skapar en mysig och inbjudande atmosfär i ditt hem.

golvvarme radiatorer

Energisnålt alternativ

Vi förstår alla vikten av att minska vårt energiförbrukning och vår miljöpåverkan. Med vårt vattenburna golvvärme system kan du göra just det. Den låga energiförbrukningen gör den till ett miljövänligt val samtidigt som den hjälper dig att spara pengar på din elräkning. Genom att använda moderna värmepumpar i kombination med vattenburen golvvärme kan du dra nytta av ännu högre energieffektivitet och hållbarhet.

Diskret och platsbesparande

Säg farväl till de gamla, otympliga elementen och radiatorerna som tar upp värdefullt utrymme i ditt hem. Genom att installera golvvärme får du en diskret och platsbesparande lösning. Du kommer inte längre att behöva anpassa ditt möblering runt stora värmekällor. Istället kommer din golvyta att vara helt fri, vilket ger dig möjlighet att utnyttja ditt utrymme maximalt. Dessutom ger den minimalistiska designen av vattenburen golvvärme din interiör en modern och estetiskt tilltalande touch.

Idealiskt för de flesta hem

Oavsett om du är mitt i en renovering eller planerar att bygga ett nytt hem, är vattenburen golvvärme det idealiska valet för att skapa en behaglig, energieffektiv och snygg uppvärmningslösning. Kontakta Malmö VVS idag för att lära dig mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig att dra nytta av alla fördelar med vattenburen golvvärme. Vi ser fram emot att göra ditt hem varmt, bekvämt och miljövänligt.

Golvvärme är idealiskt för de flesta hem

Att tänka på om du funderar på att lägga golvvärme

När du lägger golvvärme finns det flera viktiga aspekter att tänka på:
 • Typ av golvvärme: Det finns huvudsakligen två typer – elektrisk golvvärme och vattenburen golvvärme. Elektrisk golvvärme är ofta enklare att installera men kan vara dyrare i drift. Vattenburen golvvärme ska integreras med hemmets värmesystem och kan vara mer kostnadseffektiv på lång sikt, men kräver mer omfattande installation.
 • Golvtyp: Vissa typer av golv leder värme bättre än andra. Till exempel är keramiska plattor utmärkta för golvvärme, medan tjocka mattor kan isolera och minska effektiviteten. Se till att ditt golvmaterial är kompatibelt med golvvärme.
 • Isolering: Bra isolering är avgörande för att göra golvvärmen effektiv. Dålig isolering kan leda till onödigt värmeförlust och även högre driftkostnader.
 • Installation: Att ta hjälp från professionella rekommenderas starkt, särskilt för vattenburen golvvärme. Felaktig installation kan leda till problem som ojämn uppvärmning eller skador på golvet.
 • Termostat och kontrollsystem: Ett bra kontrollsystem är viktigt för att effektivt hantera energiförbrukningen och upprätthålla en behaglig temperatur.
 • Kostnad och budget: Tänk på både installationskostnader och långsiktiga driftkostnader. Elektrisk golvvärme kan vara billigare att installera, men dyrare i drift jämfört med vattenburen golvvärme.
 • Underhåll och hållbarhet: Överväg underhållsbehovet och livslängden på värmesystemet. Vissa system kan kräva mer underhåll än andra.
 • Husets värmesystem: Om du väljer vattenburen golvvärme, se till att den är kompatibel med ditt nuvarande värmesystem.
 • Bygglov och regler: Kontrollera om det finns några specifika byggkrav eller regler i din kommun för installation av golvvärme.
 • Framtidssäkerhet: Tänk på hur golvvärmesystemet kommer att passa med eventuella framtida förändringar i ditt hem, som renoveringar eller tillbyggnader.
Att ta hänsyn till dessa punkter innan du gör ett val kommer att hjälpa dig att göra ett välgrundat beslut och säkerställa att din golvvärmeinstallation blir effektiv.

Vattenburen golvvärme vs. elektrisk golvvärme

När det kommer till att välja mellan vattenburen golvvärme och elektrisk golvvärme, är det viktigt att förstå de olika aspekterna av varje alternativ. Båda har sina egna unika fördelar och överväganden att ta hänsyn till. Läs mer nedan för att ta del av de stora skillnaderna.

Vattenburen golvvärme

En av de mest betydande fördelarna med vattenburen golvvärme är dess energieffektivitet. Det drar betydligt mindre el än elektrisk golvvärme och hjälper dig att hålla dina energikostnader i schack. Dessutom erbjuder det en jämn värmespridning över hela golvet, vilket skapar en konstant och behaglig temperatur i rummet.

Ett stort plus med vattenburen golvvärme är dess flexibilitet. Det kan installeras både i befintliga byggnader och i nybyggnationer, vilket gör det till ett mångsidigt val. Trots de initiala investeringskostnaderna har det potential att spara dig pengar på lång sikt genom lägre uppvärmningskostnader.

Elektrisk golvvärme

Om du är ute efter en snabb och enkel lösning är elektrisk golvvärme ett attraktivt alternativ. Installationen kräver inte samma omfattande arbete som vattenburen golvvärme och är idealisk för små områden, som ett badrumsgolv. Den ger också omedelbar värme när du behöver det, vilket är perfekt för snabba temperaturjusteringar.

Dessutom kan elektrisk golvvärme vara mer prisvärd för små projekt med begränsad budget, eftersom installationskostnaderna är lägre än för vattenburen golvvärme.

Så vad ska du välja?

Båda alternativen är fördelaktiga på sina egna sätt, och valet mellan dem beror på dina specifika behov och resurser. Vid beslutet är det viktigt att överväga faktorer som ditt budgetutrymme, omfattningen av projektet och din långsiktiga energieffektivitet. Vårt team på Malmö VVS hjälper dig gärna att ta ett välgrundat beslut baserat på dina unika omständigheter och önskemål. Kontakta oss idag för att diskutera dina golvvärmealternativ och få expertråd. Vi finns här för att hjälpa dig att skapa den mest bekväma och effektiva uppvärmningslösningen för ditt hem.

Installera vattenburen golvvärme

Att installera vattenburen golvvärme i ditt hem är enkelt när du anlitar Malmö VVS. Vi har experter inom området som tar hand om allt från början till slut. Här är några steg i processen:

 • Planering och design: Vi börjar med att skapa en skräddarsydd plan för ditt projekt och designar systemet som passar bäst för ditt hem.

 • Installation av rör: Våra erfarna installatörer lägger rören/slingorna under golvet på ett noggrant sätt för att säkerställa optimal värmeöverföring.

 • Koppling till värmekälla: Vi kopplar ditt golvvärmesystem till din valda värmekälla, vilket kan vara en värmepump, panna eller annan energikälla.

 • Testning och kalibrering: Efter installationen testar vi systemet noggrant för att säkerställa att allt fungerar som det ska och kalibrerar det för bästa prestanda.

 • Överlämning och instruktion: Vi överlämnar ditt nya golvvärmesystem till dig och ger dig all nödvändig information för att använda det effektivt.

Kontakta Malmö VVS för installation av vattenburen golvvärme

Söker du professionell hjälp för att lägga golvvärme? Vi på Malmö VVS är din expertpartner! Vi specialiserar oss på installation av vattenburen golvvärme, skräddarsydd för att passa ditt hem och dina specifika behov.

Våra erfarna och certifierade tekniker säkerställer en noggrann och effektiv installation, alltid i linje med de senaste byggnormerna och säkerhetsföreskrifterna. Med vårt fokus på hållbara och energieffektiva lösningar garanterar vi ett system som inte bara ökar komforten i ditt hem utan också bidrar till lägre uppvärmningskostnader.

För personlig rådgivning och en lösning anpassad efter dina önskemål och budget, kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. Besök vår hemsida eller ring oss direkt för att börja din resa mot ett mer komfortabelt och energieffektivt hem.

Vanliga frågor och svar

Nedan har vi samlat frekvent ställda frågor om golvvärme och radiatorer. Har du någon annan fundering som vi inte besvarar här tveka inte på att kontakta oss på Malmö VVS.

Får man ha vattenburen golvvärme?

Ja, det är tillåtet och vanligt att installera vattenburen golvvärme i hem. Det är ett energieffektivt sätt att sprida jämn värme i rummen och går att koppla till olika värmekällor som fjärrvärme eller värmepumpar. Dock är det viktigt att konsultera en kvalificerad installatör, som Malmö VVS, för att säkerställa att din bostad är lämplig för denna typ av värmesystem.

Hur mycket el drar vattenburen golvvärme?

Vattenburen golvvärme drar mycket mindre el än elektrisk golvvärme. Den använder oftast elektricitet endast för att driva cirkulationspumpar och termostater, vilket resulterar i lägre elkostnader.

Hur mycket kostar det att lägga in vattenburen golvvärme?

Kostnaden beror på faktorer som golvyta, systemtyp, och materialval. Kontakta oss på Malmö VVS för en kostnadsfri konsultation och offert anpassad efter din situation.

Vad drar mest el - golvvärme eller element?

Golvvärme drar generellt sett mindre el än traditionella element. Den jämnare värmespridningen och effektiviteten hos golvvärme gör det till en mer energisnål lösning. Å andra sidan kan installationskostnaderna för golvvärme vara högre än för traditionella element, och det kan vara mer komplicerat att installera i befintliga byggnader.

Är det ekonomiskt med golvvärme?

Ja, golvvärme kan vara ekonomiskt fördelaktigt. Det ger en effektiv och jämn uppvärmning, vilket ofta leder till lägre energiförbrukning och minskade uppvärmningskostnader jämfört med traditionella värmesystem. Även om initiala installationskostnader kan vara högre, ger golvvärme långsiktiga besparingar genom dess energieffektivitet.

Vilken typ av golvvärme är bäst?

Den bästa typen av golvvärme beror på dina specifika behov och budget. Den vattenburna golvvärmen erbjuder generellt sett en jämnare och mer energisnål värme, medan elektrisk golvvärme är enklare att installera och är bra för små områden. Vi rekommenderar att du kontakter oss för en personlig konsultation för att hitta den bästa lösningen för ditt hem.

Behöver du hjälp?

Om du har några frågor eller funderingar så hjälper vi mer än gärna till med att svara på eventuella frågor.