Gasinstallation

Gas som energikälla har många fördelar. Den är energieffektiv, driftsäker och miljövänlig.

Auktoriserad gasinstallatör

Malmö VVS är ett av endast ett fåtal företag i regionen som är gasbehöriga enligt branschorganisationen Energigas Sverige. Detta garanterar att vi är det trygga valet för dig som behöver professionella gasarbeten utförda, vare sig det rör sig om att installera gasspis, gashäll eller gaspanna. Vi hjälper även dig som vill ha hjälp med övergången från gas till el.

Vill du läsa mer om Energigas Sverige klicka här.

gasinstallation

Att tänka på innan du ska installera en gasspis

Innan du påbörjar en installation av gasspis, är det essentiellt att genomföra en detaljerad behovsanalys. Reflektera över kökets dimensioner, dina vanor i köket, samt möjligheten att koppla upp dig mot ett lokalt gasnät eller behovet av att använda gasol för placeringar utanför huset eller din villa. Med Malmö VVS vid din sida, får du stöd genom varje steg – från att välja rätt spis till dess att installationen är fulländad.

Fördelar med att installera en gasspis

En gasspis erbjuder många fördelar för köket, med möjlighet till omedelbar värmejustering som ger enastående kontroll vid matlagning. Denna typ av spisar är dessutom energisparande, tack vare gasens kostnadseffektivitet, vilket bidrar till lägre driftskostnader. Dess långa livslängd gör även gasspisar till en hållbar och långsiktig investering för ditt kök. Med dessa fördelar är gasspisar ett utmärkt val för alla som söker effektivitet och hållbarhet i sitt kök.

Varför välja oss för att installera gasspis?

  • Erfarenhet och expertis: Som auktoriserade installatörer med 50 år i branschen erbjuder vi på Malmö VVS pålitliga och säkra installationer tack vare vår expertis. Vårt team är välutbildat för att hantera alla typer av gasinstallationer, vilket säkerställer att ditt arbete utförs med precision.

  • Anpassade lösningar: Vi förstår att varje kund har unika behov. Därför erbjuder vi skräddarsydda installationer som passar just ditt kök perfekt, oavsett utrymmets storlek eller dina preferenser.

  • Hög kvalitet: Kvalitet ligger i fokus för allt vi gör. Vi använder enbart högkvalitativa produkter och material som garanterar långvarig prestanda och tillförlitlighet för din gasspis.

  • Fullständig service: Vårt engagemang slutar inte vid installationen. Vi erbjuder alltid en helhetslösning som omfattar allt från rådgivning och planering till eftervård, för att du ska kunna njuta av din nya gasspis utan bekymmer.

Vi hjälper även till med övergång från spisar med gas till el

Utöver vår omfattande expertis inom gasinstallation, erbjuder Malmö VVS service för dig som överväger att byta från gas till el. Vi förstår vikten av en säker och problemfri övergång och är här för att stödja dig genom hela processen, genom att proppa gas på ett säkert sätt. Vårt team av kvalificerade tekniker hanterar omställningen till elspisar med stor omsorg.

Komplett service hela vägen

På Malmö VVS erbjuder vi inte bara installation och övergång från gas till el, utan också ett brett urval av gasspisar och gashällar att köpa. Vi tillhandahåller flera olika modeller, alla med CE märkning, för att tillgodose dina behov och önskemål. Kontakta oss för mer information om pris eller om du har några övriga frågor.

Kontakta oss för att koppla bort eller installera en gasspis

Om du funderar på att uppgradera ditt kök med en ny gasspis eller behöver hjälp med att koppla bort den nuvarande spisen, finns Malmö VVS till din tjänst. Vårt team av erfarna och auktoriserade installatörer är redo att erbjuda professionell rådgivning och högkvalitativ service för både installation och bortkoppling av gasspisar. Vi ser till att processen genomförs smidigt, säkert och är godkänd i enlighet med alla gällande standarder och föreskrifter.

Tveka inte att kontakta oss idag för att diskutera dina behov och hur vi kan hjälpa dig.

Vanliga frågor och svar

Nedan har vi samlat frekvent ställda frågor om gasinstallationer. Har du någon annan fundering som vi inte besvarar här tveka inte på att kontakta oss på Malmö VVS.

Hur kopplar man in en gasspis?

En gasspis måste installeras av en behörig och auktoriserad gasinstallatör för att säkerställa att installationen uppfyller alla säkerhetskrav. Malmö VVS har erfaren personal som ser till att spisen installeras korrekt och säkert.

Vad kostar det att ha en gasspis?

Kostnaden för att ha en gasspis varierar beroende på gasförbrukning och aktuella gaspriser. Generellt sett är gasspisar dock en energieffektiv lösning som kan minska dina matlagningskostnader över tid.

Får man ha gasspis i bostadsrätt?

Ja, det är tillåtet att installera spisar med gas i en bostadsrätt, förutsatt att installationen utförs av en behörig installatör och att alla nödvändiga tillstånd från bostadsrättsföreningen inhämtats.

Får man installera gasspis själv?

Nej, enligt svensk lag krävs det att en gasspis installeras av en behörig och auktoriserad installatör av gas. Detta för att säkerställa att installationen uppfyller alla säkerhetskrav.

Kan man byta ut gasspis mot elspis?

Ja, det är möjligt att byta ut en gasspis mot en elspis. Det kräver dock en omfattande installation och eventuellt anpassningar i köket. Malmö VVS kan erbjuda rådgivning och hjälp med denna typ av projekt.

Behöver du hjälp?

Om du har några frågor eller funderingar så hjälper vi mer än gärna till med att svara på eventuella frågor.